Termékenyülési viszonyok |
• Diploid, jó pollenadó minden Naturalma® fajtához |
---|---|
Növekedési erélye |
• Közepesen erős növekedési erélyű, erős csúcsdominanciájú fajta |
Érési idő |
• Október 5.-15. |
Tárolás |
• Normál hűtőben április elejéig tárolható |
Gyümölcs |
• Gyümölcse közepes, vagy nagy méretű, enyhén lapított |
Íz/Hús |
• Húsa kemény, roppanó, savas dominanciájú, egyedi fűszeres ízzel, Jonathanhoz hasonló |
Termőre fordulás |
• Termőrefordulása korai, éves vesszőn is képes sokat teremni |
Egyéb jellemzők |
• Az alap Topaz fajta körpiros színmutánsa, A piros fedőszín hamar kialakul és 100% borítottságot is elérhet • Rossz évjáratokban is nagyon jól színeződik |
Szülőpárok |
• Topaz mutáció |
Típus |
• Fűszeres ízű rezisztens asztali alma. A nyugat európai bio alma termelés alapfajtája |
RED TOPAZ® - A BIOTERMESZTÉS ALAPJA